2009. augusztus 28., péntek

Nyugdíj előtt állva!

Remélem nem ennyi idősen leszek nyugdíjas, mint a világ legidősebb nője, (neki volt nyugdíja? Erről nem szól a FÁMA) aki bizonyítottan 130 évet élt!

Most intézem a nyugdíjra jogosító évek összeszedését! Ez azért furcsa, mert mindig más és más szabályokat hoznak. Menet közben kiderült, hogy ELVILEG már évek óta nyugdíjas lehettem volna: CSAK............. nem tudja az egyik hivatal, mit mond a másik, tudniillik, mindenki mást mondott és most is mást mond! Miért van ez? Na de az idén majd kiderül mi is az igazság:-)))) vagy mégsem? Mátyás király már nincs az élők sorában, igazság azért talán lesz valahol. HÁT...... én legyek biztos a dolgaimban, ha a hivatal a saját jogkörében sem biztos? Mennyi idős is leszek mire végre nyugdíjas lehetek? Vagy leszek-e egyáltalán? Azt már meg sem mertem kérdezni, mikor lesz ennek itt az ideje. Mivel nem vagyok pesszimista, a remény hal meg utoljára:-)))) fel a fejjel!

4 megjegyzés:

Bea írta...

Hááát, kitartást kívánok a hivatali intézendőidhez!

Névtelen írta...

Kívánom, hogy minél hamarabb élvezhesd a nyugdíjas éveket.Kitartást az intéznivalókhoz és jó egészséget, hogy nagyon sokáig élvezni is tudjad...

lomaquilt írta...

Én mielőtt elmentem nyugdijba, a munkahelyemen érdeklödtem, ahol nem kaptam mindig korrekt válaszokat. Ugyanis mindig vannak bizonyos évjáratok, akik más és más időben mehetnek el. De csak ha ők akarnak. Ha felmondanak nekik és van végkielégités meg felmondás a szerződésben, munkaszabályzatban, azt meg kell fizetni. Ilyenkor szokott a közös megegyezés lenni. Viszont a nyugdijas évek kiszámitásához minden papirt jó ha beszerzel és másolatod marad. Ők is beszerzik, de jobb ha Te mész utána. Az én mh nem csinált semmit, csak amit a Nyugdijfolyósitó kért. Viszont ha beadtad a kérelmed, akkor kérhetsz egy igazolást, hogy kedvezményesen utazhassál. Ezt sokan nem tudják. Én csak a villamosra kértem, dehát az se semmi! Csak kitartás! Nekem a technikumi éveim alatti nyári gyakorlatokat is beszámitották. Hozzáteszem mielőtt nyugdijba mentem egy kolléganő elment nyugdijab és ő olyan alaposan kikérdezte a hivatalokat -amiket aztán nekem kellett ellenörizni- hogy talán ha négyszer voltam a Nyugdijfolyósitónál.

mmama írta...

Én a betegségemből( szív )adódóan
lettem leszázalékolva 75 % ra.
Nem is kell visszajárnom, és nem is abajgat senki.Ez van mindhalálig.Még így is van 3 évem az igazi öregségi nyugdíjig, ha megélem ! Egyenlőre dacolok :))
De ahogy Komórka is írta ne higgy
csak annak amit látsz és legyen mindenből 2 papírod.
Nekem mindenem meg volt ezért 30 nap után már kaptam is a pénzemet.
Kérj az Önkormányzatnál egy kódot amivel be tudsz lépni a rendszerbe
és tudsz levelezni a NYUFI- val.
Kényelmesebb mint szaladgálni , sorba állni, és nem olyan idegtépő.
Mielőbbi sikeres ügyéntézést és hosszú nyugdijas éveket kívánok.