2009. július 5., vasárnap

újra kelim


Elővettem a rég elfelejtett UFÓ-k közül ismét egy kelimet. A vicc az, hogy néhány öltés hiányzik csak belőle, mert elfogyott a fekete fonalam. Most azt is találtam hozzá, így hamarosan befejezem ezt az UFÓ-mat is.

7 megjegyzés:

Kriszta írta...

Kár is lenne érte, ha UFO-ként maradna, nagyon szép :) Egy időben édesapám kelimezett elég sokat :)

Névtelen írta...

Földig emelem a kalapomat! Gyönyörű! Én egyszer egy ezeréves Fürge ujjakból megpróbáltam kelimezni, de nem mondhatnám, hogy sikerült! De a Tiéd a gyönyörű! Gratulálok! :) Annyira jó lenne megtanulni!

Lonci (Győr) írta...

Köszi a dicséreteket! Nagyon jól esik, mert annak idején amikor elkezdtem kelimezni, volt aki azt mondta időpocsékolás. Nekem nagyon tetszett, ezért csak akkor hagytam abba, amikor új "kézimunka szerelem" jött, ami a foltvarrás volt és van és lesz! Azért a többi is amit kreatívkodom, mindig változatosságot hoz az életembe:-)))

lomaquilt írta...

Nagyon szép munka és érdemes lesz befejezni. Én mindig szerettem volna megtanulni, de valahogy ez kimaradt az életemből. Egy régi Fürge Ujjakban egyszer megjelent egy olvasói levél, hogy nem mutatnak be kelim mintákat, pedig az csak az igazi! Hogy mi az igazi azt szerintem mindenki maga dönti el, de nem árt elővenni a régebbi technikákat. Már csak azért is, hogy megismertessük vele azokat akik nem ismerik, és legyen kitől tanulni!

CsákniR írta...

Szégen-gyalázat, de még a kelim szót sem hallottam. Lehet így megtudni róla bvalamit Lonci? Köszi

Lonci (Győr) írta...

CsákniR
Ezt a kézimunkát még zsenge lány koromban ismertem meg, akkor rengeteget varrtam belőle. Úgy néz ki, mintha kötés és a gobelin ötvözete lenne. Ha bővebben és komolyan érdekel, privát mélben elcseveghetünk róla!

Unknown írta...

Kedves Lonci!
Nagyon tetszik a kelim terítőd. Nekm is van egy amin dolgozom ha szeretnéd szívesen megmutatom, bár én már úgy örököltem, hogy a neyed része már kész van. Egy kedves ismerősöm Finnországból keres kelim mintákat, ott tanítgatja a finn lányokat asszonyokat. Ha tudnál segíteni nagyon megköszönném.
Pcsiffy