2009. július 27., hétfő

ismét hímzés


Találtam a neten egy jó kis lovat. Örömmel kezdtem kihímezni, amíg a kontúrt nem kezdte el varrni, addig meg is voltam vele elégedve. De íme a végeredmény! Már kedvem sem volt kivasalni. Valamit én rontottam volna el?

játék


már megint nem volt beszúrva a kép, de talán most:-)))

játék Vadcic

Én is játszanék, ezért felteszem a szabályokat!

"Játékot hírdetek:
Mindenki részt vehet aki a következő feltételeket teljesíti:
-kiteszi blogjában ezt a képet
-bemásolja blogjába a kis játékszabályt (az idézőjelek közötti szöveg)
-feltünteti oldalam elérhetőségét : Vadcic
-megjegyzést hagy nekem itt.
Nyeremény egy "varrósnak"nem adok gyöngyöt és vica-versa.
De annyit mondhatok-nem jár rosszul a nyerte:sőőőt!
A határidő legyen egy hónap, azaz augusztus 01-én sorsolok.
Akkor játékra fel!"

Játszani akarsz Te is akkor látogasd meg Vadcic blogját.

2009. július 21., kedd

Játék!

Marvika játékot hírdetett. 5000.- alkalmából!

hétvégi tábor


Hétvégén 3 nap foltvarró tábor volt a programom Tatabányán. Csináltam ezt is azt is, de leginkább pihentem. Inkább csak feltöltődni, pihenni és a többi foltvarróval beszélgetni akartam. Azért valamit én is varrtam, bár kész semmivel nem lettem, bővítettem "UFÓ" táramat.
Ezért csak az ablakból készített fotóval tudok szolgálni:-))))

2009. július 14., kedd

eper (szamóca)



Ismét terem a kora tavasszal már termett epertő! Amíg waldorf babát tanítottam hétvégén a zöld eprecskék így kifejlődtek és bepirosodtak.

2009. július 12., vasárnap

hétvége





Szombat és vasárnap Tatabányán voltunk Méhikével, Waldorf babát tanítottunk. Nagyon kedves, vendégszerető háziasszonyunk volt Edit. A lányok nagyon finom süteményeket és ebédet készítettek nekünk. Természetesen a kávé sem maradhatott el, azt mindig kaptunk, szinte ki sem kellett mondani. Nagyon ügyesen készítették a lányok a babafejeket. A végeredmény mindenkinél a mai nap végére egy-egy felhőbaba, egy-egy marokbaba és 2-3 babafej ! Remélhetőleg a kezdeti nehézségek, nem vették el a kedvüket és lesz még folytatás!
Baráti hangulat volt, tanításunkat egy nagyon szép dobozzal köszönték meg. Arrol még holnap készítek fotót és azt is megmutatom!

2009. július 8., szerda

lovak más színnel


Elkészült a mustár színű anyagra a hármasfogat. Kék anyagon nem nagyon tetszett, így a takaróba nem csak kék színek lesznek, drapp, rozsda és mustár, beige és talán még kapok valamilyen más árnyalatot is, ami passzol hozzá.
Kicsit gyűrött még, mert nem vasaltam ki és van még tisztázni való is rajta, de szerintem sokkal szebb, mint a másik!

hímzés tovább


Nagyobb volt az félelmem, mit a baj. Csak a tű volt már kissé használt és csorba, meg kicsit görbe is. Nem csoda, ha szegény gép kiakadt. Tehát jött a próba hímzés, Íme Spongyabob!
Ő is örül, hogy nincs baj:-)))

géphiba

Sajnos le kell állnom egy időre a gépi hímzéssel. Valami gond van az aurórámmal. Tépi a cérnát és leviszi teljesen alulra. Még kicsit kísérletezek, aztán irány a varrógépdoki!

2009. július 6., hétfő

lovak


Elkészült még egy , de ezt azt hiszem nem ebbe a takaróba illesztem bele, mert nem illik az eddig kihímezett lovakhoz. Keresek másikat.

következő takaró





Készül a következő takaró, egy másik szintén 4 éves kisfiúnak. Kicsit lómániás ő is ennyi idősen már, ezért nagy örömmel álltam neki a lovak hímzésének. Eddig ezek a minták készültek. Amikor kész leszek az összes lóval, (még össze kell szednem néhány hímzésmintát hozzá) akkor alakul ki a takaró olyan formában, ami a végleges lesz. Most még csak elképzelésem van róla.
A két különálló ló, nem ekkora kisebben, csak a kép lett kicsit nagy róluk.(((

2009. július 5., vasárnap

újra kelim


Elővettem a rég elfelejtett UFÓ-k közül ismét egy kelimet. A vicc az, hogy néhány öltés hiányzik csak belőle, mert elfogyott a fekete fonalam. Most azt is találtam hozzá, így hamarosan befejezem ezt az UFÓ-mat is.

2009. július 4., szombat

sorsolás



Megtörtént az ígért sorsolás! Aki látja a nevét a képeken jelentkezzen mélben. Most is párom segített a sorsolásnál. Kérem, hogy nézze meg újra a blogomat és jelezze felém, milyen ajándékot szeretne tőlem. Lehet keresztszemes, gépi hímzett, foltmunka, filc figura. Más ajándék készítésére is nyitott vagyok, persze korlátaimon belül. Na nem nagy ajándékról van szó, de személyre készítem!

befejeztem


Szerencsére vettem egy belövőt, amivel gombostű nélkül lehet a 3 réteget összefogni, így könnyebb volt megtűzni. Igaz, hogy csak a közepét és a szélét tűztem meg géppel árokban, mert ennyi elég is volt. Azt hiszem a gépi hímzés mellé nem igazán kívánkozik más díszítő hímzés.

összeállítva



Összeállítva, de még nem készen! Ahol a csipeszek vannak úgy lett fotózva, mert lelógott a földre, ezért fotózás után megfordítottam, még keretezem és az utálatos befejezés jön, de még ma kész kell, hogy legyen!

2009. július 3., péntek

Sorsolás

Amikor az 50. rendszeres olvasó bejelentkezett nálam, ígértem, hogy ajándékot adok!
Sajnos a net ördöge kicsit megtréfált, így nem lehetett biztosra tudni ki volt az ötvenedik. Ezért akik a mai napig rendszeres látogatóim, azok között ketten ajándékot kapnak.
Holnap sorsoljuk ki a szerencsés nyerteseket. Az ajándék meglepetés lesz!

hímzések



Elkészült a takaróhoz az összes hímzés, jöhetett az összeállítás!

második betűje a monogramnak


Még tegnap este elkészült a "Z" betű Most hímezem a többi figurát a takaróhoz. Szeretném még a hét végén befejezni, mielőbb használhassa a kis srác:-)))

Szolgálati közlemény

Üresedés a táborba, légyszíves nézz át Méhike blogjára

Díjat kaptam !

Mankától kaptam ezt a díjat. Köszönöm neki. Én már nem adom tovább ne haragudj érte.

2009. július 2., csütörtök

Az embléma egyik betűje


Elkészült az embléma egyik betűje, nagyon apró x-szemes, és kb másfél óra volt az elkészítése.

Befejező munkák



Régi ígéreteimet, illetve amit már meg kellett volna varrnom, most még a tábor kezdés előtt befejezem. Most egy 4 éves kisfiú kap tőlem takarót, Ehhez készítem a gépi hímzést. Most 2 db készült el. Még 7 db kell és a monogramja.